Ryhmä valitsee sovelluksen, johon suunnitellaan käyttöliittymä. Interaktiivinen nettisivusto tai mobiilisovellus, jossa ohjeet vaihtelevat tilanteen mukaan. Aiheena voi olla:
Suunnittele ensin
Käyttöliittymää suunnitellaan ensin paperilla, johon piirretään näytönkuvat ja tehtävien kulkukaaviot. Suosittelen tutustumista Google Design Material , jossa on kattavasti esitelty sivuston suunnittelun vaiheita ja työkaluja.
Wireframing tutorial ja paljon esimerkkejä.
Voit myös käyttää valmiita käyttöliittymämallien pohjia (tuubissa) tai Microsoft Expression sketchflow-sovellusta. Sovelluksen toimintaa ei välttämättä tarvitse (mutta tietysti saa) toteuttaa, mutta jonkinlainen testaamiseen sopiva prototyyppi pitää tuottaa. Käyttöliittymässä voi olla ominaisuuksia, joita ryhmä ei osaa vielä ohjelmoida, tärkeintä on suunnitella mahdollisimman käyttäjäystävällinen sovellus.
Työkaluja:
Kun suunnitelma on tehty, sitä testataan "ummikkokäyttäjillä" eli muilla opiskelijoilla, jotka yrittävät suorittaa tehtävät ilman opastusta ja samalla kertovat, miten he ymmärtävät sovelluksen. Suunnitteluryhmä laatii testausraportin ja sen perusteella arvioi ja korjaa suunnitelmaansa.
Netistä löytyviä apuvälineitä testauksen ja arvioinnin suunnitteluun:
Lopputuote esitellään luokassa muille ryhmille ja toimitetaan opettajalle (ja tuubiin) nähtäväksi. Ryhmä laatii selostuksen toiminnastaan loppuraportin, jossa järjestelmä ja siinä käytetyt ratkaisut on kuvattu. Testauksesta laaditaan erillinen raportti.
Päivittänyt: Jaana Holvikivi 18.3.2016 |